Lav dit eget brugerinterface

Graupner har med lanceringen af deres mc-32ex, mz-32 og mz-16 radioanlæg sat nye standarder for både hvordan et brugerinterface skal være, men også for hvor meget brugeren selv kan ændre på det.

Det, der vises på skærmen, når radiosenderen tændes, er et forslag fra Graupner. Som udgangspunkt kan alt ændres.

Det, som ikke kan ændres, er når du fx laver opsætning af funktionerne (tildeling af fx kontakter til kanaler eller krængror) i radiosenderen – det brugerinterface er fastlagt af Graupner.

Graupner tilbyder et meget stort antal standard-funktioner i brugerinterfacet, men hvis du foretrækker dine egne symboler/ikoner, kan du nemt lave dem og lægge dem på skærmbilledet.

Dine egne ikoner skal blot overholde disse dimensioner og formater:

Du skal bruge et tegneprogram til at designe dine ikoner.

Når du gemmer ikonerne, skal det være i formatet Windows Bitmap (BMP) med 24 bit farver og 72 dpi. I Windows findes programmet Paint, der som standard gemmer i det korrekte filformat.

Krav til ikonerne

Størrelse Dimension Filformat
1 x 1 blok Højde 52 pixels
Bredde 78 pixels
Windows Bitmap 24 bit 72 dpi
2 x 1 blokke Højde 52 pixels
Bredde 158 pixels
Windows Bitmap 24 bit 72 dpi
2 x 2 blokke Højde 106 pixels
Bredde 158 pixels
Windows Bitmap 24 bit 72 dpi
6 x 4 blokke Højde 214 pixels
Bredde 480 pixels
Windows Bitmap 24 bit 72 dpi

Filnavnet på ikonerne bestemmer du selv og der kan selvfølgeligt anvendes danske navne. Filnavnet skal have efternavnet: .BMP

Denne widget er designet med symbol og tekst placeret til venstre, så der er plads til radiosenderens eget symbol for on/off.

Når du har designet alle dine ikoner, skal de kopieres ind på radiosenderens drev og placeres i den korrekte mappe. Brug Windows Stifinder eller tilsvarende program, når du har tilsluttet radiosenderen via USB-kabel til din computer og på radiosenderens skærm valgt Mass Storage.

Radiosenderen vil vises som et nyt drev på din computer i fx Windows Stifinder.

På det nye drev findes mappen Widgets.

I denne mappe findes der undermapper til ikonerne afhængigt af deres størrelse.

Når ikonerne er kopieret ind i den rigtige mappe, opretter du en widget på dine radiosender, og der kan du tilknytte dit ikon.

Eksempel på egne ikoner til styring af lys på en modellastbil med Beier SFR-1 lys- og lyd-modul. Ikonerne er 2 x 1 blok i størrelse.

 

Brugerinterface med andre farver