Sejlbåde

Sejlbåde kommer frem ved at bruge deres sejl og intet andet. Nogle sejlbåde kan dog udbygges med en lille el-motor, som kan bruges til navigering tæt ved land eller hvis vinden pludselig lægger sig.

Estelle fra Robbe er en meget stor sejlbåd, som sejles på nøjagtig samme måde som en rigtig sejlbåd: Læg kursen rigtigt i forhold til vinden, juster hovedsejlet og forsejlet og korriger med roret. Af hensyn til transport i en almindelig personbil, kan masten lægges ned. Estelle kan styres med et 2- kanals radioanlæg. Dog skal der bruges en ekstra kraftig servo til at justere hovedsejlet. Samlet byggetid er ca. 10-12 timer.

Sejlbåde kan i dag komme op på næsten samme fart som meget hurtige motorskibe. I modsætning til motorskibe, så skal du med sejlbåde tage højde for vinden, inden du lægger kursen. Sejlbåde er ikke dog sværere at sejle med end fx motorskibe.

Sejlbåde styres af et 2-kanals radioanlæg eller større. Den ene kanal styrer roret, og den anden kanal styrer, hvor meget sejlet skal strammes. De lidt større sejlbåde har oftest individuel styring af sejlene, hvilket selvfølgeligt kræver et radioanlæg med flere kanaler.